Jongste Jeugd (& Funkey)

Interesse om je kind een keer met hockey in aanraking te laten komen? Neem dan contact op met Marnix van Trigt ([email protected]).  We kijken dan of er een keer meegetraind kan worden met een van onze bestaande teams of een startersgroepje. 

Maart 2023: de eerste seizoenshelft zit erop en we maken ons op voor de hervatting van het veldseizoen. Ben je 5-12 jaar en wil je graag een keer proeftrainen bij Nijmegen? Dat kan op woensdagen vanaf maart 2023. Aanmelden graag via [email protected]

Kinderen moeten meer buiten zijn, bewegen en sporten!


Voorbeeld flyer proeftraining NMHC "Nijmegen"

Kinderen van 4-5 jaar oud zijn minstens zo welkom en kunnen zich opgeven (evt voor een proeftraining) via [email protected] 

We kijken uit naar de komst van kinderen die kennis willen maken met de hockeysport!

 

JONGSTE JEUGD (6-9 jaar)

Bij de Jongste Jeugd draait het om drie kernwaarden plezier, leerzaam en veilig. Deze waarden zitten verweven in de trainingen, wedstrijden, begeleiding en de organisatie. Zowel de Jongste Jeugd-commissie van ieder district van de KNHB als de Jongste Jeugd-commissie van de vereniging zijn hiervoor verantwoordelijk.

Als Jongste Jeugd-commissie van NMHC "Nijmegen” draag je er zorg voor dat de drie kernwaarden centraal staan bij alle teams in de F- en E-categorie die spelen in 3-, 6- en 8- tallen. De taken van de commissie lopen uiteen van het plaatsen van kinderen in teams, het inschatten van het niveau van de teams, het zorgen voor een teambegeleider op ieder team en voor goed voorbereide spelbegeleiders op iedere wedstrijd. Daarnaast is men verantwoordelijk voor de communicatie met andere verenigingen en de Jongste Jeugd-commissie van het district.

De commissie is tevens het aanspreekpunt voor ouders en coaches van onze jongste spelers. De leden van de commissie komen verder eens in de 6 weken (of vaker indien nodig) bij elkaar om de lopende zaken te bespreken. Bondsbelang, clubbelang, teambelang en kindbelang hebben een centrale rol in de totstandkoming van de gang van zaken. Op speeldagen zijn wij te vinden aan de wedstrijdtafel in het clubhuis of langs de velden. Wij zijn te herkennen aan onze oranje Jongste Jeugd-commissie jacks.

De diverse commissieleden en hun contactgegevens zijn op de website terug te vinden onder de club > commissies.

FUNKEY bij Nijmegen (4 - 6 jaar)

Funkey is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Tijdens de Funkey trainingen maken kinderen spelenderwijs kennis met het hockeyspel. Daarbij staat het breed motorisch opleiden centraal. Dit betekent dat er naast hockey ook spellen worden gedaan zonder stick, maar met een knipoog naar het hockey.

De kosten zijn ca €130,00 voor het gehele seizoen! 

Meld je snel aan via [email protected]. Indien je al een aanmelding naar de club hebt gestuurd, dan krijg je spoedig bericht van ons (zo niet, graag een bericht naar [email protected]).


Vrijwilligers

Iedere vereniging draait op de inzet van vrijwilligers. NMHC "Nijmegen” is hierop geen uitzondering. En eigenlijk is dat juist wat het verenigingsleven zo mooi maakt. Met elkaar de schouders eronder zetten waardoor de prestaties beter worden, de club gezelliger wordt en de leden meer plezier beleven aan hun lidmaatschap.

Dit gaat natuurlijk niet vanzelf en de leden zijn hier in belangrijke mate zelf verantwoordelijk voor. 
Dus blijf niet aan de kant staan, maar zet je in voor onze mooie vereniging! Kennis van het hockey is echt niet altijd nodig en ook lang niet iedere vrijwilligerstaak kost veel tijd.

Wil jij je graag inzetten voor NMHC "Nijmegen”, bijvoorbeeld tijdens de training van je kind? Neem dan contact op met onze Vrijwilligerscoördinator over wat de mogelijkheden zijn. v[email protected]


Alle overige informatie met betrekking tot de Jongste Jeugd zijn in de volgende documenten te lezen:

Algemene informatie Jongste Jeugd