Trimhockey

Wat is Trimhockey?
 
Trimhockey is een leuke manier om te sporten in teamverband in de buitenlucht. Trimhockey is niet competitie gebonden en de trainingen zijn vrijblijvend
Trimhockey is een manier om kennis te maken met het hockeyspel.
Trimhockey is zowel voor vrouwen als voor mannen.
Trimhockey is voor ervaren hockeyers en voor beginners.
Trimhockey is bedoeld om ontspannen en actief bezig te zijn.
Trimhockey kan een opstapje zijn naar een regulier hockeyteam.
Trimhockey is er om je sociale contacten te onderhouden.
Trimhockey is bedoeld om je conditie te verbeteren.
Trimhockey is door de week en legt geen beslag op je weekend.
Trimhockey is er voor iedereen en maakt van hockey een gezinssport.
Trimhockey is gevarieerd, gezellig en gezond!!!
 
De huidige groepen trimhockeyers zijn een mix van heel verschillende mensen. Er zijn ouders van hockeyende kinderen die ook enthousiast geworden zijn en het spel zelf ook willen spelen. Er zijn oud spelers die in het weekend niet meer willen of kunnen spelen, maar het spel niet kunnen missen. Er zijn veteranen die het leuk vinden om te blijven spelen en waarvan de beginners veel kunnen leren. Er zijn mensen die altijd een andere sport gespeeld hebben en het gewoon eens willen proberen. 

Welke leeftijd?
De leeftijd van de trimmers varieert van 30 tot 65+ jaar, vrouwen zijn welkom vanaf 30 en mannen vanaf 35 jaar
Door de gemengde samenstelling van de groepen is trimhockey ook een van de weinige sporten waar je als man en vrouw samen kunt sporten. 

Wanneer trainen/spelen?
Er wordt elke maandagavond, dinsdagavond woensdagavond en donderdagavond van ca 20.30 tot 22.00 uur gespeeld en het seizoen loopt van september tot en met juni. Na 22.00 kan er altijd nog gezellig wat nagekletst en/of gedronken worden. Op dit moment zitten de groepen redelijk vol, maar neem gerust contact op.

Trimhockey is geschikt voor iedereen. Ook als je nog nooit een stick in je handen gehad hebt kun je zo beginnen. Doe vrijblijvend eens een keer mee om aan den lijve te ondervinden hoe inspanning en ontspanning bij trimhockey samengaan. De opbouw van de trimavond is verantwoord voor zowel de ervaren als de onervaren sporter. Elke trimavond begint met eerst wat inlopen gevolgd door een warming-up van een kwartier met de nodige rek- en strekoefeningen. Pas als iedereen de spieren goed los heeft gaan we verder met de hockeytraining van zo’n twintig minuten en komen de technische en tactische oefeningen aan bod. Als afsluiting wordt er een onderlinge wedstrijd gespeeld waarbij het vooral gaat om het spelen en laten spelen en winnen niet het belangrijkste is. Voor degenen die het wedstrijdelement wel leuk vinden wordt er ook af en toe een toernooi georganiseerd.
 
Voor meer informatie of aanmelding:
Maandag: Boudewijn van Doornewaard, e-mail: [email protected]
Dinsdag: Boudewijn van Doornewaard, e-mail: [email protected]
Woensdag: Klaas van den Hombergh, e-mail: [email protected]
Donderdag: Bart-Jan de Lange, e-mail: [email protected]