MC8 (alweer) kampioen!

Nieuws afbeelding

Met elf winstpartijen uit twaalf, 33 punten en een batig doelsaldo van 74 zijn de meiden van MC8 dit weekeinde ook in de zaal kampioen geworden. Vergelijkbare cijfers als in het afgelopen veldseizoen, toen dit vriendenteam van wondercoaches Brigitte van den Boogaard en Dave Lam ook al zegevierde.

Met een zege van 13-3 tegen Twello MC3 en 5-1 tegen Apeldoorn MC6 sloot NMHC "Nijmegen" MC8 haar serie zaalwedstrijden af. Het weekeinde ervoor werd de enige keer verloren (met 1-3), van het verrassend agressief uit de startblokken schietende Kromhouters MC3. Tiel was vooral stug, terwijl Apeldoorn technisch nog het meeste weerwerk bood maar dat niet in scores bleek te kunnen uitdrukken.

De rest van de competitie was, met alle respect, geen partij voor ‘onze’ dames, een team met alleen eerstejaars speelsters. Kenners zien wel dat met dit soort tegenstand onze dames niet snel veel sterker worden: foutjes worden niet afgestraft, ballen worden bij verlies moeiteloos heroverd, de backs en centrale verdedigers kunnen doorlopen en scoren, individueel zijn alle meiden al hun individuele tegenstanders de baas. Dat maakt de overwinning niet minder zoet.

In de tweede veldcompetitiehelft zou de zegetocht wel eens een vervolg kunnen krijgen. MC8 is één klasse gepromoveerd. De meiden en hun fans blijven hopen op meer echte strijd.


 
Geplaatst op 6-2-2019 | Jeugd