NMHC "Nijmegen" blijft op slot

Nieuws afbeelding In navolging op voorgaande berichten nemen we tijdens deze moeilijke tijden het advies van de hockeybond over bij hockeyclub Nijmegen:

Update 24 maart 2020, 11.05 uur

De Nederlandse regering heeft op 23 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd. Het verbod om sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden, open te stellen, staat nog tot en met 6 april.

NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat een en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de buitenruimte en voor de competities. De KNHB blijft de richtlijnen van het RIVM volgen, net als de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit vanzelfsprekend delen op onze website en met de verenigingen.

Wordt vervolgd!

** Aanvullende opmerking vanuit de club: afgelopen zondag zijn de eerste boetes op veld 4 uitgeschreven (handhaving) aan personen die het nodig vonden om toch met z'n zessen op het veld te gaan sporten. €95,00 per persoon! Het moge inmiddels voor iedereen duidelijk zijn dat het betreden van ons complex verboden is (op werknemers na). Het hek kan ivm de komst van diverse leveranciers én voor onderhoud niet te allen tijde gesloten worden. Let hier dus graag met z'n allen op.


Update 18 maart 2020, 17.15 uur

Tot en met 6 april geen hockeycompetitie in heel Nederland

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHB gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 6 april. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en competities. De KNHB streeft ernaar de afgelaste wedstrijden op een later tijdstip in te halen en zal de mogelijkheden daartoe onderzoeken.


Geen hockeyactiviteiten, clubhuizen dicht

Aansluitend op de landelijke maatregelen vraagt de KNHB haar verenigingen per direct alle hockeyactiviteiten (TRAININGEN, bijeenkomsten etc) af te gelasten tot en met 31 maart, ook als deze bijeenkomsten/trainingen minder dan 100 personen betreffen. Het spreekt voor zich dat ook de door de KNHB georganiseerde activiteiten gedurende dezelfde periode geen doorgang vinden. De KNHB beraadt zich nog over hoe om te gaan met de voorbereiding van de nationale teams op Tokio en het advies hieromtrent NOC*NSF.

Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven.Alle adviezen en maatregelen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) zijn er op gericht om de gevolgen van deze virusuitbraak in te perken dan wel te vertragen.De KNHB ondersteunt deze doelstelling, net als NOC*NSF en andere sportbonden. Bij eventueel noodzakelijk nieuw te nemen maatregelen laat de KNHB zich adviseren door het RIVM en NOC*NSF.

Just in case: de ruilbeurs van vandaag gaat dus helaas ook niet door! Later meer.


 
Geplaatst op 24-3-2020 | Laatste Nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Training 2e seizoenshelft

Sponsoren

Agenda

Nog geen agenda punten.