Een leven lang hockey(en)!

Nieuws afbeelding

Ruim 45 jaar vriendschap – hoe sport verbroedert

Afgelopen zaterdag 23 oktober kwam een illuster groepje vrienden weer eens bij elkaar. Een groep jongens wiens gezamenlijke passie voor de hockeysport uitgroeide tot een hechte vriendschap.

Ruim 45 jaar geleden betraden zij "voorzichtig” het oude terrein aan de Nijmeegsebaan (thans de accommodatie van tennisvereniging Nijmegen-Quick). Als jochies van 7-8 jaar kwamen zij onder de bezielende leiding van NMHC "Nijmegen" all time hockey hero Hans Weusthof, die hen gedurende hun hele jeugd de fijne kneepjes van de hockeysport bijbracht, naast Hans waren er gedurende die jaren nog 2 club iconen die veel hebben bijgedragen aan niet alleen het succes van deze generatie maar ook aan de vorming van de teamgeest en vriendschap van deze groep: de coaches/teammanagers Leo Drenth & Paul Merx. Van JD1 t/m JA1 stonden zij iedere zaterdag paraat om de eer van onze prachtige club te verdedigen. Een aantal van deze lichting bleef in Nijmegen en heeft nog in "Nijmegen"  Heren 1 gespeeld, Walter Drenth heeft zelfs een succesvolle interlandcarrière kunnen realiseren en de rest waaide uit over Nederland alwaar zij ook succesvol zijn geweest in de hoogste teams.

Onder genot van koffie & appeltaart werden herinneringen opgehaald, waarna er onder het toeziend oog van het massaal aanwezige publiek een wedstrijd tegen het huidige Vet C werd gespeeld, uit beleefdheid hebben we Vet C de overwinning gegund waarna we genadeloos hebben teruggeslagen door de derde helft ruimschoots te winnen! Onze Frits had voor de inwendige mens gezorgd, wat een Koning is dat! We hebben de dag afgesloten met een uitstekend 6 gangen diner bij Landgoed Brakkesteyn.

Ongeacht onze afkomst, hockey bracht ons bij elkaar EN houdt ons bij elkaar!

 

Op de foto.....

Van links naar rechts staand: Raymond Phijffer, Walter Drenth, Jeroen de Haas, Geert Bossers, Martijn Franssen, Eric Lacquet, Johan van Luijn, Marc van der Veen, Gert-Jan Haarsma.

Van links naar rechts zittend: Patrick van der Ven, Hans Weusthof, Philippe Hermans, Bas van Lith, Titus Merx (Op de foto ontbreken: Maarten Drenth, Bob Delwig, Bart Leferink en Govert de Vries)


 


 
Geplaatst op 28-10-2021 | Senioren

Sponsoren

Agenda

31-1 ALV