TA heeft z'n hockey platform 

Nieuws afbeelding
Het verhogen van de techniek & tactiek van NMHC Nijmegen spelers
Een van de doelstellingen van de Trainers Academy is het leveren van een kwaliteitsimpuls op het gebied van hockey techniek en tactiek. Uniform en voor alle teams (breedte, opleiding en selectieteams). Met een duidelijke rode (of liever gezegd blauwe) draad tussen de lijnen JJ tot en met senioren. Herkenbaarheid (de NMHC Nijmegen manier van spelen) en de basis vaardigheden op orde om van daaruit naar meer complexere oefeningen en speelwijzen uit te kunnen bouwen.

Door (top) hockeyers voor hockeyers
We zijn dan ook verheugd te kunnen mededelen dat we een samenwerking zijn aangegaan met het Lead Hockey platform. Een platform waarin zowel in haarscherp beeld als in tekst met tips en gedetailleerde stappen uitleg wordt gegeven aan de belangrijkste hockey techniek & tactieken. Deze uitleg wordt verzorgd door diverse internationals, wereldwijd, met elk hun eigen specialisme.

Het platform is ontwikkeld door niemand minder dan Thomas Briels (oud België international en drievoudig olympisch speler, waarvan een keer goud) en Jelle Galema (oud oranje en hoofdklasse speler bij Den Bosch en Oranje rood).

Implementatie binnen NMHC Nijmegen
Een aantal weken terug is er een avond georganiseerd waarbij de eerste trainers uitleg hebben gekregen over het systeem.

Vorige week maandag zijn de trainers middels een masterclass de praktijk ingegaan.

Hoewel de masterclass focus had op zeer basale hockeyvaardigheden werd elke trainer even goed op scherp gezet. Wat is belangrijk bij deze oefening en waarom? Hoe hou je het tempo erin? Hoe bouw je deze oefening uit? Hoe maak je de training wedstrijd specifiek?

Aankomende periode gaan we het platform verder uitrollen binnen de club onder alle trainers.

We zijn ervan overtuigd dat dit systeem ons verder gaat helpen en trainers geïnspireerd raken om dit met hun teams in de praktijk te gaan trainen.

TA zoekt ambassadeurs
Last but not least, de Trainers Academy zoekt sponsors.
Het systeem is een flinke investering voor de club. Er is een sponsor bereid gevonden om dit volledig voor de club te financieren.

Ook interesse om ambassadeur te worden en bij te dragen om circa 900 jeugdspelers beter te leren hockeyen?

Neem dan svp contact op met Rein, Christoph, Marnix, Frank of Ivo binnen de TA.
Een mailtje kan ook: [email protected]

Samen worden we een sterk NMHC Nijmegen!

 
Geplaatst op 11-10-2023 | Organisatie

Gerelateerde nieuwsberichten

Frits neemt afscheid

Sponsoren

Agenda

28-6 D-KAMP 2024