Van het Technisch Hart

Nieuws afbeelding Lieve hockeyvrienden,

Dat het een apart jaar is weten we allemaal. Geen competitie, wel trainen, niet trainen, eind augustus de start van de competitie voor onder de 18, in oktober weer stilgelegd…, wel de zaal in, oh nee toch niet.. Het is een bizar sportjaar. Dat is voor alle spelers, coaches, teammanagers, vrijwilligers en ouders merkbaar. Maar ‘Nijmegen’ zou ‘Nijmegen’ niet zijn als we ons hierdoor uit het veld laten slaan.

NMHC "Nijmegen” behind the scenes 
In de afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan het afronden van het Technisch beleidsplan. (het document is terug te vinden op onze website: eerst inloggen en dan via 'club' naar 'documenten')

De ambitie van NMHC "Nijmegen” is om uiteindelijk de beste hockeyschool van Nijmegen te worden. In dit plan staat beschreven welke stappen we nemen om deze ambitie eind 2022 gerealiseerd te hebben. In de komende tijd nemen we jullie mee welke onderdelen dit beleidsplan kent en wat dit concreet voor de verschillende teams gaat betekenen.

De missie van het technisch beleidsplan is:
"Spelers/speelsters leren en ontwikkelen zich tot zelfstandige (hockeyende) personen … waarbij iedereen zijn/haar eigen weg ontdekt, kiest en daar naar handelt ... binnen zijn/haar eigen mogelijkheden.”

Om deze missie te realiseren, wordt er momenteel hard gewerkt aan de uitwerking van een doorgaande leerlijn. Hiervoor wordt het LTAD-model als startpunt genomen. Het LTAD-model onderscheidt zes fasen in de ontwikkeling van een sporter met als uiteindelijke doel een leven lang sporten (fase 7). In de beginfase ligt de focus op de breed motorische ontwikkeling van spelers. In een latere fase komt de focus meer te liggen op de specialisatie en het winnen van wedstrijden.

De fasen zijn:
Active for Life, een leven lang hockey
Train to Win, B- en A-jeugd
Train to compete, C-jeugd
Train to train, D-jeugd
Learn to Train, E-jeugd
Fundamentals, F- en E6-jeugd
Active Start, Funkey

Per fase van het LTAD-model worden eindtermen geformuleerd voor het technische, tactische, fysieke en mentale onderdeel van het hockeyspel. Deze eindtermen worden voor de Jongste Jeugd uitgewerkt in oefenstof en komen er leskaarten met uitleg over technieken en tactieken. Trainers kunnen zo gericht aan de slag met de training. Tevens kunnen trainers worden opgeleid én begeleid op het veld aan de hand van de uitgangspunten van het technisch beleidsplan.

NMHC "Nijmegen”, dé hockeyclub voor prestatie met plezier!
Ons uitgangspunt is dat ieder lid gaat voor prestatie met plezier. De mooiste hockeybeleving komt voort uit ontwikkeling, zowel individueel als met het team. Daarom zorgen wij dat elk lid kan schitteren op zijn/haar eigen niveau en dat ook de ander gunt.

Onze trainingen zijn gericht op talentontwikkeling én teamontwikkeling. De jeugdtrainingen zijn technisch van hoogwaardige kwaliteit, zodat onze leden hun hele leven lang profijt hebben van hun hockeytechniek. Door het trainen op samenwerken en strategie, krijgen onze leden enthousiasme en teamspirit mee.

Wij zijn een club van álle leden, we moedigen elkaar aan, leven met elkaar mee, gunnen elkaar het plezier van de prestaties. Dit geldt voor de Benjamins die voor het eerst een stick pakken, tot en met de ouderen die met hun ervaring en techniek hopelijk binnenkort gaan pronken tijdens het Walking Hockey. We hebben allemaal een blauw hart.

Keep the spirit alive
Op dit moment is er nauwelijks training voor de Heren, Dames en Veteranenteams. En competitiewedstrijden spelen zit er voor geen enkel team in. Hoe zorgen we nou toch mét elkaar dat we het teamgevoel hooghouden?
Nou, zó doen zij dat:
Dames 2 heeft de app Ommetje van de Hersenstichting geïnstalleerd (met een link naar de app)
De jeugd heeft Sinterklaas ontmoet; weliswaar op 1,5 mijter afstand. Maar met 100 (?) kinderen op het hoofdveld, was het een gezellige boel! En ook de aanvoerders van de senioren mochten op de club een liedje komen zingen voor de Sint. In ruil daarvoor ontvingen zij o zo heerlijke chocoladeletters voor het gehele team. Lekker!
Alle jeugdteams onder de 18 spelen zoveel mogelijk wedstrijden tegen de eigen teams. Dat levert soms verrassende en leerzame wedstrijden op.

Heb jij nou ook leuke, grappige activiteiten binnen jouw team die je graag wil delen? Laat het ons weten met een mail naar [email protected]
Of heb je met betrekking tot het technisch beleid vragen, opmerkingen, of wil je meedenken, van harte welkom. Stuur dan graag een mail naar [email protected]

 
Geplaatst op 23-12-2020 | Laatste Nieuws