Projectgroep Verkeer

Nieuws afbeelding
Beste leden, ouders van leden en vrijwilligers,

Via deze weg willen we jullie informeren dat een groep ouders, samen met het bestuur en de SVAN zich inzet om de gevaarlijke verkeerssituatie bij onze hockeyclub te verbeteren. Met bijna 1.000.000 verkeersbewegingen per jaar op ons terrein zijn we een druk verkeersknooppunt. Met veel verschillende gebruikers: wandelaars, fietsers en auto's van zowel onze eigen leden als leerlingen van de NSG en de leden van korfbalclub Noviomagum.

Dit vraagt om een veilige oversteekplaats voor fietsers op de d'Almarasweg, een veilige in- en uitrit, een prettige toegang tot de fietsenstalling en een parkeerplaats waar men rekening met elkaar houdt. Het bestuur vindt dit belangrijk en is hierover in gesprek met de gemeente, maar dit duurt soms langer dan gewenst en helpt (nog) onvoldoende in het hier en nu.

Het is op dit moment druk (verbouwing van de Heyendaalseweg) en wordt alleen maar drukker (aanpassing van de campusbaan Radboud in de toekomst). En nu het weer vroeger donker wordt, kennen we allemaal gevaarlijke verkeerssituaties, die we natuurlijk liever niet zien.

Wat kan jij doen als ouder of lid?
  • Kom met de fiets:-)
  • Gebruik voldoende verlichting, zorg dat je zichtbaar bent!
  • Hou je strikt aan de 30 km p/u snelheid als je met de auto komt
  • Rij stapvoets op de parkeerplaats en geef elkaar de ruimte
  • Zet je kinderen niet helemaal vooraan af, maar buig nog voor de fietsenstalling af met je auto
Spreek elkaar er vriendelijk op aan om zo samen een veilige verkeerssituatie te creƫren. Dat kan alleen als we hier als (ouders van) leden samen voor gaan en het goede voorbeeld geven aan onze kinderen.

De werkgroep Verkeer komt graag met jullie, leden of ouders, in contact die zich ook hard willen maken voor een verbetering van de verkeerssituatie. Dus ben jij als lid of ouder toevallig verkeersdeskundige en heb je tijd om aan te sluiten bij de werkgroep, dan horen we dat graag.

Doel is om vanuit de gemeente zowel een korte termijn-oplossing te krijgen die helpend is in het 'hier-en-nu' qua verkeersveiligheid en daarnaast op lange termijn een duurzame aanpassing van onze verkeerssituatie oplevert. De gemeente is verantwoordelijk voor zowel de openbare weg (de d'Almarasweg) als het grootste gedeelte van onze parkeerplaats. Alleen de fietsenstalling en het chalet zijn van de SVAN. Aan ons om deze openbare ruimte op een veilige manier te gebruiken en rekening met elkaar te houden.

Namens de projectgroep Verkeer,

Nienke van Stiphout (JJcie)
Lolkje Hellemondt (JJcie)
Emil Zegers (JJcie)
Inge Daggers (bestuur)
Ton Sterk (SVAN)
 
Geplaatst op 3-11-2021 | Accommodatie

Gerelateerde nieuwsberichten

Petitie drukkere d'Almarasweg

Sponsoren