Junioren

Net als bij de Jongste Jeugd staat plezier, persoonlijke- en teamontwikkeling voorop. Daarnaast wordt er gestreefd naar een goede prestatie, vanzelfsprekend.

De junioren van NMHC "Nijmegen" zijn kinderen in de D, C, B, A leeftijdscategorie, zoals vastgesteld door de KNHB. Vanaf 10 jaar (voor 01 oktober 10 geworden, idem voor de overige leeftijdscategorieƫn) spelen de kinderen in de D-categorie, vanaf 12 jaar in de C-categorie, vanaf 14 in de B-categorie en vanaf 16 jaar in de A-categorie. Daarna volgt een zo soepel mogelijke overgang naar de senioren.

Vanaf de D-jeugd kent NMHC "Nijmegen" selectie-, opleidings- en breedteteams.

De wedstrijden van de junioren vinden plaats op de zaterdag op een geheel veld. Deze worden altijd gefloten door eigen jeugdscheidsrechters die in het bezit zijn van een KNHB scheidsrechterskaart.

De jeugd traint minimaal tweemaal per week 1,5 uur. De trainingstijden worden tijdens de zomervakantie bekend gemaakt wanneer het definitieve trainingsschema gereed is.

Aan het begin van het seizoen houdt de Technische Commissie een informatie-avond voor alle trainers en coaches (en belangstellenden) van junioren teams.

Tijdens de winterstop spelen de meeste teams zaalhockey bij NMHC "Nijmegen". Alle informatie hierover is terug te vinden onder hockey > zaalhockey.

Heb je nog vragen? Neem dat gerust contact op met een van de lijncoƶrdinatoren. De contactgegevens zijn terug te vinden onder de club > commissies.